„Rusų genys“ (The Russian Woodpecker) – Černobylio AE katastrofos sąmokslas

Černobylio AE katastrofa buvo tyčia parengta Maskvoje, siekiant nuslėpti visišką slapto visa griaunančio ginklo projektą – tokia, iš pirmo žvilgsnio, keistoka teorija buvo pristatyta JAV „Sundance“ festivalyje dokumentiniame filme „Rusų genys“ (The Russian Woodpecker), kuriame skiriamas dėmesys ir Rusijos agresijai posovietiniu laikotarpiu.

Filmas pasakoja apie Ukrainos menininką, kuris stengiasi išsiaiškinti tikrąsias Černobylio AE avarijos priežastis. JAV režisierius Chadas Gracia pasakoja šią istoriją norėdamas perspėti žiūrovus apie pavojus, kuriuos vis dar kelia Rusija.

„Vladimiro Putino strategija – pasiekti, kad Rusiją suptų tik nesavarankiškos valstybės“, – „AFP“ teigė Chadas Gracia. „V. Putino rankose yra visos kortos: branduolinis ginklas, didžiulė kariuomenė… viskas jam į naudą“, – mano režisierius. Savo filme jis panaudojo daugybę kadrų iš demonstracijų Ukrainoje, kurias vėliau sekė konfliktas Kryme.

„Rusų genys“, kurio garbei pavadintas filmas, iš tiesų buvo radaras, kuris pradėjo signalo sklaidą iš tuometinės SSRS 1970-ųjų viduryje, o signalas priminė genio stuksenimą. Jis buvo toks galingas, kad sugebėdavo nutraukti virš Europos skraidančių lainerių telefono ar radijo ryšį.

Pagrindinis filmo herojus Fiodoras Aleksandrovičius (jo šeima kentėjo nuo Maskvos represijų, tarp jų ir 1930-ųjų Holodomoro metu) susidomėjo „rusų geniu“. Pasirodo, signalo šaltinis buvo netoli elektrinės dislokuotas milžiniškas radaras.

Istorija, pasakojame filme „Rusų genys“: įspūdinga metalinė konstrukcija (šiandien ji atsidūrė apleistoje AE teritorijoje) buvo didelio masto slapto ginkluotės projekto, kuris galų gale žlugo. Ir norėdama nukreipti dėmesį nuo nesėkmės, vadovybė liepė jėgainėje organizuoti avariją.

„Pats aš šią teoriją vertinu skeptiškai, – pasakoja Chadas Gracia apie šią suokalbių teoriją. – Černobylyje iš tiesų bandyta kai ką nuslėpti, tuo aš nė kiek neabejoju. Galbūt Fiodoro ar kitų teorija yra teisinga, tačiau kol archyvai nebus paviešinti, viskas taip ir liks versijomis.“

Pats Fiodoras Aleksandrovičius (festivalyje jis lankėsi kartu su režisieriumi) pripažįsta, kad jo teorija gali iššaukti sąmyšį: „Aš tikiu savo istorija kaip menininkas ir ukrainietis. Tačiau tam, kad likęs pasaulis ją rimtai vertintų, reikėtų, kad visi susivienytų ir pareikalautų atlikti tikrą tyrimą.“

Kaip ten bebūtų, menininkas sutinka su režisieriumi, kad pirminė užduotis dabar – sustabdyti nesibaigiančią Rusijos agresiją prieš jo šalį. Jo teigimu, tai pats svarbiausias viso plano etapas.

Jeigu V. Putiną būtų sustabdę Čečėnijoje, nebūtų buvę karo Gruzijoje, – tęsia jis. – Jeigu būtų sustabdę Gruzijoje, tai nebūtų Ukrainoje. Jeigu jis nugalės Ukrainoje, kitas etapas bus karas su NATO. O tai, jo manymu, bus „Trečiojo pasaulinio karo pradžia“.

Straipsnyje pažymima, kad baigiant filmuoti dokumentinę juostą paslaptingasis „rusų genys“ vėl pradėjo skleisti savo keistą signalą, nors šį kartą labiau į Europos pusę, ne į JAV.

„V. Putinas laikosi griežto plano, primena Vakarams, kad jis vis dar čia ir nepraranda budrumo. Tai tikras simbolis: mes gyvename ne tame pasaulyje, kur mes sąjungininkai, o tame, kuris daug kuo primena Šaltąjį karą“, – įsitikinęs menininkas.

rusų genys

Parašykite komentarą

Įveskite savo el. pašto adresą, jei norite prenumeruoti šį tinklaraštį ir gauti pranešimus apie naujus straipsnius el. paštu.

Join 22 other subscribers
Follow Konspirologija on WordPress.com
EZ gyvenimas

Praktiški patarimai kaip gyventi lengviau ir laimingiau

Ar prisimeni?

Prarasto laiko ir nostalgijos paieškų portalas

Sveikas, gyvenime!

Tinklaraštis mylintiems gyvenimą

Mūzos kampelis

Psichologija ir mintys apie gyvenimą

Rinkos tendencijos

Tendencingai apie ekonomiką

Aleph A For Art

Meditacijos meno klausimais

Selebės Gandai

Įvairiausio plauko tiesos ir pramanai

Sapnuokime kartu!

Kas sapnuos sapnuotojus?

Gurmanams

Pirmyn į skanesnį rytojų!

Pasaulis gyvai

naujienos iš gyvųjų pasaulio

Viskas apie nieką

Filosofijos salelė prasmės vandenyne

Pučiu žolę

Tinklalapis apie žolę

Knygos vakarui

Tinklarštis apie knygas

Panelė Mistika

Mistika ir paslaptys

Kosmetikos blogas

Tinklaraštis apie kosmetiką ir grožį

Rasos blogas

Ant kvailumo pamatų nepastatysi proto pastato. – Servantesas.

Astrologija tau

Astrologija, horoskopai, prietarai